Hverdagen

Heisann alle!

Hverdagen vår her i Thailand er ganske så lik hver uke. Så vi tenkte å fortelle dere litt om hva vi driver på med. Som dere sikkert har fått med dere så jobber vi på et bakeri. Her jobber vi to dager i uken hver, som vil si at vi tilbringer de andre to dagene her på barnehjemmet. Vi har fri hver tirsdag, da liker vi å slappe av og spise litt mer vestlig mat som pizza og norsk taco.

På bakeriet trives vi alle veldig godt. Vi har blitt kjent med de ansatte som jobber der og kommer godt overens med dem! Selv om det noen ganger kan by på utfordringer i forhold til kommunikasjonen, så går det som regel greit. Damene som jobber her er veldig hyggelige og morsomme å jobbe sammen med. IMG_0269

IMG_0267Marte og Sinjai koser seg på kjøkkenet 🙂IMG_0275IMG_0282Skjønne og snille Vilai!

Når vi er på barnehjemmet istedenfor bakeriet bruker vi tiden på praktiske oppgaver og planlegging. Vi har blant annet hjulpet til med vasking, rydding og matlaging. Ellers så bruker vi en del tid på å planlegge aktiviteter og opplegg for barna. Vi har nå startet opp for fullt med engelskundervisning som vi kaller talkgroups. På talkgroup har vi alle hver vår lille gruppe på 3-7 personer som vi har hver dag når barna kommer hjem fra skolen. Her skal vi egentlig bare snakke med barna og lære dem engelsk. Dette byr ofte på utfordringer i og med at barna heller foretrekker å snakke sammen på thai enn på engelsk, og at mange av dem sliter med å holde konsentrasjonen i en heeel halvtime. Dette gjør at vi alle må ta frem det lille kreative vi har å komme med, og prøve å gjøre det gøy med for eksempel tegning, spill eller konkurranser.

IMG_0417IMG_0422Ellers så har vi nå startet opp med litt klubber/aktiviteter for barna på ettermiddagene. Vi har startet kor, hvor vi nå for tiden forbereder oss til julekonsert. Vi har også bedtimestories for jentene noen dager i uken. Her samles vi på internatet før leggetid og leser en historie sammen. To kvelder i uken tar vi med oss noen av barna til bakeriet, der de får penger til å kjøpe seg noe godt. I tillegg til dette har vi også startet med trening to dager i uken. Her finner vi som regel en youtubevideo med ulike treningsopplegg, som barna synes er gøy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noen av de søte barna som vi har fått lov til å bli kjent med.OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_0445IMG_0455Nå i desember så arrangerer vi adventskalender for barna. Hver dag kommer vi syngende inn i matsalen, der to av barna blir trukket til å få en liten pakke. Dette synes de er veldig stas!

I helgene pleier vi som regel å være på barnehjemmet sammen med barna, og gjerne reise på utflukter som tur til fossen, svømmebasseng eller til bakeriet. De to siste søndagene har vi i teamet reist på besøk til ungdommene som bor i en leilighet i byen. Disse ungdommene har tidligere bodd på barnehjemmet, men har nå flyttet ut på grunn av videre utdannelse. De har fortsatt god kontakt med barnehjemmet, og er innimellom på besøk og hjelper til her. Det har vært kjekt å besøkt ungdommene i og med at de er på vår alder. Sammen med ungdommene har vi spist middag, vært på marked og på en stor festival. Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent med dem!

IMG_0415

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

xoxo Thaiteam

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: