Barnas historier

Hei alle sammen!

Nå når vi har blitt bedre kjent med barna og hørt noen av historiene deres, tenkte vi det hadde vært interessant for dere og å få høre noen av disse. Det er ingen sammenheng mellom navn, bilder eller historier som kommer nedenfor.

 

GALO

Galo kom til Baan Chivit Mai (BCM) da han var 11 år på grunn av at onkelen hans på den tiden var ansatt her. Dette var rett etter at han hadde funnet sin egen far som hadde hengt seg selv. Han er den eneste av tre brødre som får lov til å være på barnehjemmet. Den ene broren bodde her tidligere, men på grunn av hans dårlige oppførsel måtte han flytte ut herfra. Galo derimot, trives godt her på BCM og er svært pliktoppfyllende og flink på skolen.

img_0376.jpg

CHANCHAI, MALAI & WATTANA

Her på BCM har vi også blitt kjent med søsknene Chanchai, Malai og Wattana. De kom hit til barnehjemmet etter at moren fant ut at faren hadde prøvd å selge døtrene Malai og Wattana til prostitusjon. Moren deres prøvde i mellomtiden å ta vare på broren deres, Chanchai, men måtte til slutt også sende han hit etter at hun fikk seg ny kjæreste. Dette er et vanlig problem for barn her i og med at stefaren (ofte) ikke er interessert i å ta vare på barn som ikke er hans egne. Mens de har bodd her, har faren ønsket kontakt med barna, noe døtrene forståelig nok ikke har vært interessert i. Chanchai derimot, har hatt litt kontakt med han. En gang moren kom på besøk hit til BCM for en del år tilbake, var hun svært syk og de ansatte her måtte sende henne til sykehuset. Dette skjedde mens barna var tilstede og fikk se henne. Sykehuset sendte hun vekk og barna hennes har ikke sett henne siden. I dag er hun antatt død. Faren til barna jobber i dag inne i byen, men har store alkoholproblemer.  Disse søsknene har derfor ingen som kan ta vare på dem, og uten BCM hadde de antakeligvis ikke hatt en lys fremtid. Wattana er den eneste av dem som har noen form for identitetspapirer. Dette gir henne lovlig tilgang til utdanning og jobb innenfor Chiang Rai city. Barnehjemmet jobber fortsatt for at Chanchai og Malai også skal få dette.

img_1136.jpgOLYMPUS DIGITAL CAMERA

DAVE

Dave kom hit til barnehjemmet da han var rundt tre år gammel, ingen vet egentlig nøyaktig hvor gammel han er. Barnehjemmet ble fortalt at begge foreldrene var døde, og at Dave og broren derfor trengte et sted å bo. En dag dukket faren likevel opp i live på barnehjemmet. I dag vet vi ikke hvor faren er, men det sies at han muligens er i Kina. Dave ble født med HIV, men på grunn av BCM får han i dag daglige medisiner og månedlige legesjekker. Da Dave og storebroren kom var begge veldig opprørske. Dette førte til at Dave ble veldig umotivert på skolen, stjal mye og ertet de andre barna her på BCM. Da broren forlot barnehjemmet, endret oppførselen til Dave seg. I dag er han en glad gutt som er omtenksom ovenfor de andre barna og oppfører seg veldig fint.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ANONG

Før Anong kom til barnehjemmet, gikk hun på en god skole i byen og hadde gode karakterer. Da faren mistet jobben på grunn av sykdom, hadde ikke lenger familien råd til å ha henne på skolen. De måtte derfor flytte tilbake til landsbyen de kom fra. Dersom Anong måtte ha flyttet tilbake med foreldrene, så hadde hun ikke hatt muligheten til en utdanning og måtte mest sannsynlig ha jobbet i landsbyen for resten av livet. Derfor valgte BCM å la henne bo og gå på skole her, slik at hun kan få en god utdanning og nå langt. Foreldrene til Anong bor i landsbyen og er gamle og syke, men hun har fortsatt kontakt med dem. OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viss du er interessert i å lese flere historier om barna, så kan du finne noen på nettsiden til Baan Chivit Mai .

 

xoxo Thaiteam

 

Reklame

Ett svar til “Barnas historier”

  1. Takk for at dere deler noen av historiene til barna dere jobber for! Det dere lærer og får innsikt i under dette oppholdet vil dere ta med dere livet ut. Å jobbe med gamle, syke og/eller barn som dere gjør er lærdom vi har veldig godt av å ha med oss i livet i vårt møte med andre mennesker.

    I deres daglige arbeid er der herlig å se at dere evner å vektlegge lek, glede og humor på tross av utfordrende arbeidsforhold og tragiske historier til barna. Disse barna er heldige som har fått komme/bli på barnehjemmet og ekstra heldige som får ha dere der disse månedene!

    Keep up the good work! :)) Mange gode klemmer til dere fininger fra oss med rekordhøye brøytekanter (ved Gardermoen).

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: