1 dag til hjemreise

I morgen reiser vi hjem, og det er veldig veldig trist. Flere av barna har nå reist hjem til landsbyene sine på ferie, så det er bare 15 barn igjen her. Lørdag var siste dagen sammen med alle, derfor hadde vi en koselig kveld med god mat og film. Vi fikk også sagt hadet til hver enkel, ved at vi ga et kort og en klem til alle. Det ble en veldig fin, men trist avskjed. På søndagen var det foreldremøte, og ungene reiste da hjem sammen med dem.

Sammen med de ungene som er igjen, prøver vi å finne på mye gøy. På søndag var vi på fotballkamp her i Chiang Rai. I går var vi på skolen for å gratulere tre av ungene våre, som hadde graduation. Etterpå spilte vi spill og fikk være med å plante chilli. På kvelden så vi film, før vi hadde overnatting sammen. Dagen i dag har blitt brukt på å pakke ferdig, og bakeribesøk med barna.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAIMG_1533img_4105img_4119 (knut inge bergem's conflicted copy 2018-03-12)img_4137

Det som vi sitter igjen med nå etter disse 4,5 månedene her, er takknemlighet. En av de beste tingene med BaanChivitMai er det gode fellesskapet. Det virker helt naturlig for barna å ta vare på hverandre som søsken, uansett alder og bakgrunn. De tar ikke bare godt vare på hverandre, men de er også veldig ivrige på å bli kjent med alle som kommer på besøk. Det er veldig imponerende at de blir så godt kjent med og glad i mennesker de vet kommer til å reise fra dem om kort tid. Når det kommer gjester er de alltid veldig imøtekommende, frimodige og høflige. Evnen deres til å vise kjærlighet sier mye om den gode omsorgen de får her på barnehjemmet. De ansatte viser like mye kjærlighet til alle barna og de ser på alle som like verdifulle, noe som ikke er en selvfølge her i Thailand.

Før vi kom hit håpet vi å få bety en forskjell for barna. Vi har blitt fortalt at arbeidet vi har gjort disse månedene har hatt stor betydning for barnehjemmet. For oss som kommer fra gode og trygge hjem er det vanskelig å forstå at det å vise omsorg og kjærlighet ikke er naturlig for alle. Ettersom dette er en selvfølge for oss, har det vært vanskelig å forstå verdien av lek, leksehjelp, godnatthistorier, klemmer og det å sette av tid til hver enkelt.

Vi har blitt veldig glad i, og stolte av alle på barnehjemmet. Måten de viser kjærlighet til alle og står på for å nå drømmene sine er noe vi ser opp til. Det at vi har blitt så godt tatt i mot, og inkludert i arbeidet er vi veldig takknemlige for. Opplevelsene og erfaringene vi har gjort oss kommer vi til å ta med oss videre i livet. Vi kommer til å savne alle barna og de ansatte veldig mye, og vi gleder oss til å komme tilbake.

DSC_0200

 

xoxo Thaiteam

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: